Over ons

LIFT & RISE vzw werd in 2021 opgericht door Gieljan Roose (Strength coach - Performance nutritionist) (& Joke Lakiere) Dit om een draagvlak te voorzien voor de atleten van beide coaches & hun eigen, specifieke expertises. 

Vanaf dit moment speelde Gieljan in op het ontwikkelen van een team in krachtsport, waarbij hij zijn eigen expertises samenbracht in het bedrijf COACH GJ, om zo de 1e lijn mensen warm te maken voor krachtsport. 

Door de groei van COACHGJ & LIFT&RISE Strength kwam de noodzaak er om samenwerkingen met andere coaches aan te gaan, zo gingen we in 2022 samenwerken met Mika Van Kerckhove, actief in ons team als Powerlifting atleet.

In 2023 beslisten we buiten West Vlaanderen te treden, en toen kwam Sam Groen ons team versterken.

Zowel Gieljan, Mika als Sam zijn zelf als atleet actief, wat ervoor zorgt dat ze een first line experience hebben, die constant vergroot wordt door het volgen van studies, seminaries, & andere bijscholingen. 

Na seizoen 2023 werden de rollen als volgt verdeeld: Gieljan is vooral actief bij de Top Tier & neemt de opleiding van beide assistants voor zich.

Sam & Mika vergroten constant hun kennis & ervaring, door het coachen van hun eigen atleten en hun eigen wedstrijdervaringen.

Naast bovengenoemde personen bestaat het bestuur nog uit Louka Konings, verantwoordelijk voor alle vestimentaire noodzaken van competitie-atleten. Katrien Terryn is actief als ondervoorzitster, waarbij ze de club als Clubmama ondersteunt als de beste. 

 

 

Gieljan Roose - Coach GJ

 

Al sinds mijn jeugd ben ik ongelofelijk graag bezig met sport. Toen mijn ouders de keuze maakten om een fitness over te nemen, wist ik dat ik altijd wel iets te doen ging hebben. En, zo geschiedde. Vanaf mijn 14 jaar ben ik een fervente 'fitnessgo-er' , eerst als secundaire ontwikkeling, later als primaire. 

 

Net daarom heb ik ondertussen vele facetten van wat er in een fitness te doen valt, kunnen testen & trainen. Daarnaast heb ik altijd goed opgelet, mensen raad gevraagd & uiteindelijk zelf raad beginnen geven. Na enkele jaren te focussen op mijn eigen atletische ontwikkeling, nam ik de beslissing om full time Strength Coach te worden.  

 

Als coach wil ik het beste in sporters naar boven halen, het beste wat op dat moment mogelijk is. Ook moet dit 'comfortabel' , veilig & goed combineerbaar met het dagelijkse leven zijn. Ik hou ervan om mensen te begeleiden die er 100% voor willen gaan, ongeacht hoe ver weg/dichtbij hun doelen zijn. Mensen zien genieten van de ervaring die ze krijgen door zichzelf te overtreffen, daar ligt mijn passie! 

 

Zelf ben ik momenteel voornamelijk actief als krachtsporter (u90 Strongman). Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in Powerlifting, Gewichtheffen, hypertrophy training, calisthenics, athlete performance, martial arts,...
Wanneer ik zelf ga sporten buiten de gym, ... Dan zie je me vooral in het water, op een surfboard, de sport waarin mijn passie voor bewegingsleer is ontstaan.

Sam Groen - Coach / Verantwoordelijke L&R Limburg

 

Tot mijn 17e had ik niet bepaald veel interesse in sport, tot ik voor het eerst een fitness binnenstapte. Sinds dit moment is mijn leven ongelofelijk veranderd, waarbij activiteit & sport een zeer centrale rol hebben.

Ondertussen heb ik enkele jaren eigen ervaring achter de kiezen. Zoals bij iedereen was dit met vallen & opstaan. Aangezien ik altijd zeer bewust om ging met m’n training, lukt het me vlot om mijn coachees te behoeden om de zelfde ‘fouten’ te maken.

Hierdoor kunnen we snel naar een zo hoog mogelijk niveau schakelen, wat mij als coach een enorme ENERGY BOOST geeft.

Zelf ben ik ook actief als atleet, dit binnen de powerlifting sport. Aangezien ik begin 2023 een blessure op heb gelopen moest ik even focussen op andere zaken, maar, een comeback naar het platform is nog steeds het plan.